Een partner voor de toekomst

Edupower richt zich op de toekomst. Een duurzame toekomst is belangrijk voor onze klanten, en hoogstwaarschijnlijk ook voor de uwe. Daarom passen wij onze bedrijfsvoering zo veel mogelijk aan op een circulaire economie. Dit doen wij met name door te kiezen voor lokale productie en duurzaam materiaal.

Duurzaam aluminium

Het aluminium profiel is het hart van de laptopzuil. Dit materiaal maakt het product licht, bestendig en visueel aantrekkelijk. Maar het gebruik van aluminium maakt de laptopzuil ook zeer duurzaam.

Voedingszuil, electrazuil, BISelect, laptopzuil, zwart 10 wcd,s

Een hernieuwbare grondstof

Het proces waarbij aluminium mineralen worden gevormd vindt permanent plaats. Na zuurstof en silicium is aluminium met 8% dan ook het meest voorkomende element in de aardkorst. Daarmee is aluminium een van de weinige metalen waarvoor de beschikbaarheid in principe als onbeperkt kan worden beschouwd.

Onze leveranciers zetten zich tevens in voor het hergebruik van het bauxiet waaruit nieuw aluminium wordt onttrokken. Met deze kleiachtige substantie wordt de lokale plantengroei herstelt na de mijnbouw.

Omsmelten bespaart metaal en CO2

Nog beter is het hergebruik van bestaand aluminium. Aluminium kan worden gerecycled zonder kwaliteitsvermindering. Hierdoor is maar liefst driekwart van al het aluminium dat ooit is geproduceerd nog steeds in gebruik.

Een bijkomend voordeel is dat het recyclen van aluminium 95% minder energie kost dan het winnen van aluminium uit bauxiet. Bij omsmelten wordt dus niet alleen metaal teruggewonnen maar ook 95% aan energie bespaard!

Onze Noorse leverancier gebruikt bovendien waterkracht voor het smeltproces. Deze hernieuwbare energiebron zorgt ervoor dat ons aluminium slechts één vijfde CO2 uitstoot in vergelijking met aluminium dat gesmolten wordt met energie uit kolencentrales.

Wij gebruiken niet meer dan nodig

In Nederland wordt ons aluminium profiel in een unieke mal geperst (extrusie). Omdat wij maatwerk leveren, passen wij de perslengte van onze profielen aan op onze klanten. Zo reduceren wij het restproduct tot een minimum. Het overgebleven restproduct wordt door onze leveranciers weer ingenomen en gerecycled.

Tijdens het verfproces wordt negatief geladen poeder op het positief geladen metaal gespoten. Het poeder blijft hierdoor plakken, waarna het in de oven smelt tot een egale, harde laag (poedercoating). Zo komen er bij het poedercoaten geen chemische toevoegingen vrij. En het bruikbare overtollige poeder wordt volledig hergebruikt.

Meer weten over de duurzaamheid van ons aluminium? Raadpleeg de website van de koepelorganisatie voor aluminium, of lees meer over het duurzaamheidsbeleid van onze leverancier.

Sustainable office

Wij verwachten van onze medewerkers dat zij de ecologische voetafdruk van hun dagelijkse werkzaamheden minimaliseren. Voor woon-werkverkeer stimuleren wij gebruik van het openbaar vervoer. Voor afspraken en kleine leveringen maken wij alleen gebruik van auto’s met energielabels A en B.

Ons kantoor is grotendeels paperless. Onder andere offertes, facturen en brochures worden digitaal verstuurd. Naast dat dit papierverbruik sterk verminderd, ervaren de meeste klanten dit als efficiënter. Wanneer we toch papier moeten gebruiken, is dat uitsluitend FSC of PEFC gecertificeerd.

Nederlands fabrikaat

Onze bekabelingsoplossingen worden in Nederland ontworpen en geproduceerd. Het merendeel van onze leveranciers komt eveneens uit Nederland of het nabije Europa (o.a. Duitsland). Hierdoor besparen we aanzienlijke CO2 emissies ten opzichte van geïmporteerde producten uit veelal Aziatische landen. Bovendien hebben wij zo korte lijntjes met onze leveranciers en kunnen wij de duurzaamheid van onze productieketen beter controleren. Tot slot kunnen wij met lokale productie en kennis beter maatwerk leveren. Hierdoor besparen wij het milieu aanzienlijk door verspilling van materiaal en voorraad tegen te gaan.

Energie besparen in werkplaats en kantoor

Door efficiënt energie te besparen, ontlasten we zowel het milieu als uw budget. Zo is de verlichting energiezuinig en werkt een groot deel van het gebruikte gereedschap op perslucht. Dit gebruikt minder energie dan elektrisch gereedschap. De elektriciteit die wij gebruiken is uitsluitend groene stroom.

Hetzelfde geldt voor de klimaatbeheersing. Ten eerste gebruiken wij geen airconditioning. Daarnaast wordt de terugwinning van verwarmings- en koelenergie geoptimaliseerd. Wij maken gebruik van extra isolatie door een betonnen dakconstructie en dubbel glas met twee isolatielagen (HR++).