De BP90 Laptopzuil plafond serie is een nieuwe zuil, speciaal ontwikkeld voor de Vrije Universiteit Amsterdam. De VU zocht een slanke zuil die vast aan het bureau staat, maar verplaatsbaar is wanneer nodig.

De bestaande BP220 Laptopzuil werd in eerste instantie overwogen. Op basis van dit bewezen product heeft Edupower een slanke buis ontwikkeld, om de zichtlijn van het profiel te verbeteren.

In samenwerking met de architect zijn proefplaatsingen van verschillende prototypes uitgeprobeerd. Dit proces was mogelijk door het goede contact met de VU en de gezamenlijke technische kennis van beide partijen. Op basis van deze ervaringen is gekozen voor het huidige ontwerp, met het BP90 profiel.

Het smallere profiel van duurzaam aluminium is nog lichter dan de bekende BP220 Laptopzuil. De zwarte voetplaat contrasteert met de witte zuil. Hierdoor ontstaat een tijdloos ontwerp.  De BP90 Laptopzuil is vrijwel onzichtbaar en toch representatief aanwezig. Een nieuw product binnen het Edupower assortiment waar wij uiteraard erg trots op zijn!