Bent u al gebeld door één van onze adviseurs? Zo nee, dan waarschijnlijk binnenkort. Want Edupower voert dit jaar een informatiecampagne voor de stroomvoorziening van het BYOD onderwijs (Bring Your Own Device). Daarvoor bellen en bezoeken we alle instellingen in het middelbaar en hoger onderwijs. Om informatie te verzamelen, maar ook te delen.

Daarom geven we alvast een eerste tussenstand van het onderzoek. 195 scholen hebben al meegewerkt aan de campagne. Zoals werd verwacht, is BYOD al de norm in het hoger onderwijs. Bijna elke student neemt daar zijn eigen laptop mee. De verwachting is dat de meeste middelbare scholen dit tussen nu en twee jaar tijd overnemen.

Veel scholen willen nu al BYOD, maar hebben geen budget voor een dure verbouwing. Of ze hebben net een verbouwing gehad, maar ervaren na de werkzaamheden een gebrek aan stroompunten. Weliswaar gaan nieuwe accu’s de eerste maanden lang genoeg mee. Maar door de afname van de levensduur en de toename van het gebruik verandert dit snel.

Hoewel een deel van de scholen verwacht dat leerlingen thuis hun apparaat opladen, werkt dit in de praktijk vaak niet. Omdat apparaten ook ‘s avonds worden gebruikt, omdat de accu niet de hele dag mee gaat, of omdat alle leerlingen verwachten dat ze het éne stopcontact in de klas kunnen gebruiken. Veel scholen willen dus toch flexibele stroompunten bieden, als service naar de leering.

Omdat het onderwijs altijd door moet gaan, behelpen sommige scholen zich eerst met huis-tuin-en-keuken oplossingen zoals draadhaspels. Maar die zijn onveilig (struikelgevaar), onhandig en worden zelfs vaak gestolen. Ook speciaal aangeschafte oplossingen van de eerste generatie, zoals de laptopkar, vallen tegen .

En dat terwijl scholen wel enthousiast zijn over de mogelijkheden van BYOD onderwijs. Zo is het digitaal toetsen enorm in opkomst. Flexibele stroompunten zorgen ervoor dat aan de randvoorwaarde van opgeladen apparaten is voldaan. Daarnaast richten steeds meer scholen creatieve, dynamische en mobiele leerplekken in.

We hopen dat u als school met deze inzichten uw voordeel kunt doen. En hopelijk deelt u uw ervaringen met ons en collega scholen. Verwacht dus binnenkort een telefoontje van Edupower.

Wilt u nu meer informatie over de stroomvoorziening van BYOD onderwijs? Bel of mail ons dan nu voor een vrijblijvend advies.