Montessori scholen zijn net als alle andere scholen in de periode voor de zomervakantie druk bezig zich voor te bereiden op het nieuwe schooljaar. Dat betekent ook nieuwe leslocaties voorbereiden en investeren. Hoewel dit hierdoor altijd een drukke periode is voor Edupower, merkten we dit jaar dat er bijzonder veel aanvragen voor de laptopzuil waren vanuit Montessori scholen. Wij gingen op onderzoek met de vraag: wat maakt de laptopzuil bijzonder geschikt voor het Montessori onderwijs?

Voor wie Montessori onderwijs kent, is dat eigenlijk heel logisch. Het onderliggende principe is dat kinderen uit zichzelf nieuwsgierig zijn en willen leren. Hierdoor werkt een Montessori klas anders dan de gemiddelde klas. Leerlingen werken vaak individueel of in kleine groepjes in plaats van klassikaal. Ook krijgen ze eigen taken die ze op een bepaald tijdstip of dag in de week af moeten hebben. In deze opdrachten zitten veel zelfevaluerende momenten ingebouwd. LINK

Een digitale methode met een Bring Your Own Device laptop past perfect bij dit principe. Met digitale opdrachten en methodes kan de Montessori docent veel beter de voortgang van het individuele kind volgen. Daarnaast kan onderwijs sneller worden aangepast op individuele behoeften dan bij een klassikale methode op papier. Ook voor samenwerken in kleine groepjes is een laptop natuurlijk handig.

Om al die laptops in flexibele leeromgeving van stroom te voorzien, is de verplaatsbare laptopzuil de ideale oplossing. Tot tien Montessori leerlingen kunnen gebruik maken van één zuil, en deze kan overal in de ruimte worden neergezet. Afhankelijk van het gebouw type kan de laptopzuil worden gevoed vanuit de vloer en wand met de vloerzuil  of vanuit het plafond met de plafondzuil .

Bent u werkzaam op een Montessori school en kloppen deze bevindingen? Of werkt u elders in het onderwijs en zoekt een flexibele laadoplossing voor laptops? Bel of e-mail ons dan, wij horen graag van u.